Специфични забрани и ограничения
Новини
 

съществуват по-скоро някои обичайни препоръки, отколкото специфични забрани, по отношение приемането на лекарства. някои от тях са основателни, други не толкова. все пак повечето отговарят на общите правила за приемане на лекарствата, посочени от д-р вание още в началото на xx в. приложими са при всички медикаменти, въпреки че често са сочени като правила, отнасящи се предимно за хомеопатичното лечение.

 

по време на хомеопатичното лечение трябва да се избягва консумацията на мента, чай и кафе и др...

тази препоръка не винаги е основателна: ако се приемат известно време преди или след лекарството, те не влияят на действието му. вярно е обаче, че те могат да предизвикат промяна на абсорбционната способност на кръвоносните съдове в устата и да забавят по този начин усвояването на медикамента. ето защо е препоръчително споменатите субстанции да не се приемат около половин час преди и след хомеопатичния препарат.

 

да не се консумира алкохол и да се спре тютюнопушенето.

 

що се отнася до тази забрана, все още не съществуват никакви конкретни доказателства за връзката между цигарите и алкохола и въздействието на хомеопатичните лекарства.

 

съвременните начини на производство са повишили качеството и трайността на хомеопатичните лекарства в значителна степен. ето защо предпазните мерки при приемане на медикаментите вече не са от такова съществено значение. все пак от гледна точка на това да не се навлажняват гранулите и да не се замърсява съдържанието на опаковката на медикамента, препоръчително е при прием на гранулите да се използва пригодената за тази цел капачка на флакона с лекарството.

 

източник: хомеопатичен вадемекум. д-р иван несторов. изток-запад, 2008 година. isbn 978-954-321-479-2[назад]
Орални антидиабетни препарати, наречени дипептидил-пептидаза-4 (DPP 4) инхибитори вече на пазара

Орални антидиабетни препарати, наречени дипептидил-пептидаза-4 (DPP 4) инхибитори вече на пазара

SITAGLIPTIN е първият представител на нов клас орални антидиабетни препарати, наречени дипептидил-пептидаза-4 (DPP 4) инхибитори.

Сервиз за медицинска апаратура в Педиатрична аптека Ерудита

Сервиз за медицинска апаратура в Педиатрична аптека Ерудита

Ремонтираме апарати за кръвно налягане и инхалатори (небулизатори)

Прадакса/ Pradaxa с нови данни за безопасност

Прадакса/ Pradaxa с нови данни за безопасност

През октомври 2011 г. Комитетът за лекарствени продукти в хуманната медицина (CHMP) към ЕМА препоръча промени в информацията за продукта Прадакса/ Pradaxa (дабигатран етексилат) вследствие на съобщенията за фатални случаи на кръвоизливи при пациенти, леку

Солите на доктор Шуслер (Schuessler Salze) вече и в Педиатрична аптека Ерудита

Солите на доктор Шуслер (Schuessler Salze) вече и в Педиатрична аптека Ерудита

Целият набор от Шуслевори соли е наличен вече и у нас


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.