Небузаторна дозираща чашка VENTSTREAM® PRO
Новини

 

Небузаторна дозираща чашка VENTSTREAM® PRO

Ефикасността на аерозолната терапия зависи от това доколко правилно и пълно навлиза лекарството в дихателните пътища. В същността на осигуряването на подходящ за вдишване поток от частици с подходящ размер и намаляването на времето за инхалиране стои конструкцията на небузаторната чашка.

 

Ventstream Pro е разработена на базата на резултатите от множество клинични изследвания върху аерозолната терапия. Тя осигурява по-бърза, по-регулярна и по-наситена с лекарственото вещество терапия благодарение на малкия размер на частиците и клапния механизъм, който намалява загубите в горните дихателни пътища.

МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ НА ДОЗАТОРНАТА ЧАШКА

Дозаторът Ventstream Pro използва уникалната технология Diamond Jet: лекарството преминава през 4 канала, които са независими от канала на въздушния поток. Това предотвратява ранната незряла небулизация на лекарственото вещество в каналите. Последством двойният клапен ефект (Double Venturi Effect), въздухът навлиза в небулизаторната чашка не само отдолу (под налягане от компресора, както е при всички останали инхалатори), но и отгоре (през специални клапи на капачката). Вторичният въздушен поток през капачката на дозатора способства капчиците да се разбият допълнително и да се постигне още по-фино разпрашаване (50% от частиците са с размер под 3 микрона) и така да се достигне до най-крайните участъци на белодробните разклонения.

В камерата на неулизаторната чашка лекарството се разпрашава (небулизира се) от двата въздушни потока - идващият от компресора и навлизащият през клапите на капачката на дозаторната чашка. Централен дефлектор създава два въздушни потока, които се блъскат в стените на камерата. Тези вихри в камерата причиняват падане на едрите капки на дъното на небулизаторната чашка и така те отново се включват в процеса на разпрашаване, докато малките капчици се евакуират и през мундщука се вдишват от пациента.

Дозаторната чашка Ventstream Pro има по-малко съставни части от класическите небулизационни камери на инхалаторите и затова може да се почиства много лесно, като се избегне замърсяването с бактерии при съхранение.

ЕФЕКТИВНОСТ НА ДОЗАТОРНАТА ЧАШКА

Съществена характеристика на Ventstream Pro е наличието на клапи. Те се задействат в отговор на дишането на пациента и така намаляват загубите на лекарствено вещество и предпазват от разливане на разтвора. Когато пациентът вдиша, отрицателното налягане в камерата отваря инспирационната клапа и затваря експирационната клапа. Обратно, при издишване се отваря експирационната клата, а инспирационната се затваря.

 

Проучванията показват, че количеството лекарствено вещество при фаза на вдишване е съществено по-голямо при дозатора Ventstream Pro, отколкото при класическите модели дозаторни чашки.

ЕФЕКТИВНОСТ ПРИ ИНХАЛИРАНЕ НА ЛЕКАРСТВА

Ventstream Pro увеличава ефикасносттта на бронходилататорите (D. M. Newnham, B. J. Lipworth,

Thorax, 1994) като осигурява частици с размер 3 микрона (Pieter Zanen, Liam T. Go, Jan – Wallen J. Lammers, Thorax 1996).

С кортикостероиди Ventstream Pro произвежда частици с размер под 5 микрона, голяма част от които проникват ефективно в белите дробове (Kurt Nikander, Journal of Aerosol Medicine Vol. 7 Supplement 11, 1994).

 

Обратно към статията за инхалатора Еър Клиник / Air Clinic

Обратно към раздела Инхалатори (небулзатори)

Колани пояси, лумбостати

Колани пояси, лумбостати

Колани за придържане на гръбначния стълб (лумбостати), пояси за загряване, колани за ребрата и гръдния кош, колани за корем (абдомностати) са качени на сайта на Педиатрична аптека Ерудита

Ароматерапия и етерични масла вече в сайта на Педиатрична аптека Ерудита

Ароматерапия и етерични масла вече в сайта на Педиатрична аптека Ерудита

Нов раздел Ароматерапия и етерични масла на сайта на Педиатрична аптека ще информира нашите пациенти за възможностите за доставка и лечение с ароматерапевтични субстанции

Лирика/Lyrica на Пфайзер засега ще има само от 75, 150 и 300 мг

Лирика/Lyrica на Пфайзер засега ще има само от 75, 150 и 300 мг

Направихме запитване до представителството на Пфайзер за планирания внос на 25, 50 и 300 мг дозови единици

Био Баланс/ Bio Balance и Био Баланс Бейби/ Bio Balance Baby - новите продукти на Нобел Фарма/ Nobel Pharma

Био Баланс/ Bio Balance и Био Баланс Бейби/ Bio Balance Baby - новите продукти на Нобел Фарма/ Nobel Pharma

Нобел Фарма/ Nobel Pharma пусна на пазара патентно защитения си продукт – комбинация от пробиотик с пребиотик – Био Баланс / Bio Balance

Дезинфектантът Вируцид 1 Ерудита поразява грипни и корона вируси

Дезинфектантът Вируцид 1 Ерудита поразява грипни и корона вируси

Рецептата на Вируцид 1 Ерудита е съобразена с Инструкцията за приготвяне на дезинфекционни разтвори за борба с новия коронавирус, подадена от Международната фармацевтична федерация (FIP) в сътрудничество със Световната здравна организация (WHO) и Фармацев


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.