Нова система за изхвърляне на опасни отпадъци в София
Новини
27/04/2012

нова система за изхвърляне на опасни отпадъци в софия

 

източник: фейсбук - активни потребители / 23 април 2012 година

пилотната програма на столична община, която позволява извозването на стари лекарства, препарати и други опасни отпадъци чрез специален мобилен пункт, е вече на разположение на потребителите в софия.

местата на мобилния събирателен пункт са посочени на сайта на общината и всеки може да поръча дори екип в дома си. това става лесно с обаждане на телефон 0700 11 750.

преди да бъде изхвърлен опасният отпадък се описва, посочва се колко тежи и какъв е по вид. при предаването му се подписва документ от страна на представител на общината, на фирмата и домакинството, пожелало услугата. проектът ще работи една година, а ако покаже добри резултати, е възможно да бъде продължен.

основните групи опасни отпадъци, които се събират по домовете са живачни уреди, бояджийски материали, домакински препарати, химикали и лекарства с изтекъл срок на годност. за да бъде класифициран като опасен, върху опаковката на продукта трябва да е отбелязан поне един от познатите знаци за опасни вещества.

няма минимално количество на отпадъците. потребителите могат да подадат заявка дори и само за един термометър. услугата е напълно безплатна. заявките могат да се подадат всеки работен ден от 9 до 18 часа на горепосочения телефон.

Докторе, помните ли Еглонил/ Eglonyl и Еглонил форте/ Eglonyl Forte?

Докторе, помните ли Еглонил/ Eglonyl и Еглонил форте/ Eglonyl Forte?

Временен отказ на Дипрофос/Diprophos ампули

Временен отказ на Дипрофос/Diprophos ампули

Очаква се следващите количества да се внесат идната седмица

Шуслерови... мазила и капки

Шуслерови... мазила и капки

Локалната форма засилва ефекта на солите, приемани през устата

Дипросалик/ Diprosalic унгвент и Дипрозон/ Doprosone крем блокирани!

По заповед на ИАЛ са блокирани следните партиди лекарства: Дипросалик/ Diprosalic унгвент - партида 1 EKDA 22001 и Дипрозон/ Doprosone крем - партида 1 YTFZ 07005

Сезонни инфекции, грип и имуностимулация

Сезонни инфекции, грип и имуностимулация

В сезона на инфекциите е важно да се предприеме подходяща имуностимулация, особено в уязвимите групи на децата, често боледуващите и хората с хронични заболявания


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.